VAFFEL

Eplevafler med kanelkrem

31. august 2018
Eplevafler

Eplevafler med kanelkrem – jeg har tidligere lagd et innlegg med eplevafler. Denne gangen har jeg tatt utgangspunkt i forrige røre, men jeg har brukt mer epler og gjort den litt annerledes.
Om du har sett innlegget før? Det kan tenkes. Dette er lånt av Idéfull.no en av mine to andre blogger.

12 plater eplevafler med kanelkrem er lagd av
  • 5 egg
  • 100 g brun farin
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g creme fraiche
  • 100 g smeltet smør
  • 280 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 revne epler (det ble 330 g uten skall)
  • Revne epler stekes 5 minutter i
    • 50 g brun farin
    • 50 g smør
    • 0,5 dl kremfløte

Forbered eplene først.
Skrell dem. Riv dem enten med rivjern eller bruk stavmikser, men ønsker du eplebiter, må du stoppe før det blir puré om du bruker stavmikseren. Stekes i en stekepanne på middels varme i ca. 5 minutter. Avkjøles.

Smelt smøret.
Pisk egg, brun farin og vaniljesukker lyst.
Pisk inn creme fraiche, smeltet smør, mel og bakepulver.
Tilslutt has de stekte eplebitene i røra.

Stekes og nytes som de er, eller med noe godt attåt.

Jeg pisket kremfløte med sukker og kanel, og hadde det på. Denne smaker du til som du selv ønsker.
Jeg brukte 2 dl kremfløte, 2 ss sukker og 1/2 ts kanel.

I tillegg brukte jeg knust bixit-kjeks for ekstra krønsj.

Eplevafler

Skriv ut

    Skriv en kommentar