GJESTEVAFFEL

Gjestevaffelen – Hildes kjempegode vafler

17. august 2018
Gjestevaffelen - gjesteinnlegg på vaffelkos

Hildes kjempegode vafler – disse vaflene har jeg spurt om hun vil dele med oss. Dette på bakgrunn av ryktene om kjempegode vafler som jeg har hørt. Nå gleder jeg meg til å prøve dem selv.

Hilde sier at vaflene hun lager egentlig ikke er noe hokus pokus, men at kanskje hemmeligheten ligger i at det ikke er noen light-produkter i røra.
Hun sier; “Jeg lager denne bl.a. til bursdager. Røra gir mange vafler, men det er ikke noe problem, de blir spist opp hver gang. Jeg får mye skryt av dem, men som du ser så er det egentlig en helt vanlig oppskrift. Det hender jeg lager litt større røre da med mer melk osv men smaker meg da litt frem med sukkeret.”

Dette er en stor røre, og til en mengde kjempegode vafler bruker Hilde 
  • 4 – 5 dl sukker
  • 4 – 6 egg 
  • ca. 2 – 4 ts vaniljesukker
  • 2 liter H-melk 
  • 500 gram smeltet smør
  • ca. 2 ts bakepulver
  • litt kardemomme
  • hvetemel til røren blir passe tykk

Smelt smøret. Pisk eggedosis av sukker, egg og vaniljesukker. Tilsett resten av ingrediensene, men vent med hvetemelet til slutt. Røren skal ikke bli for tykk, den skal være heller litt tynn. Da den har stått litt, tykner den, og da tar Hilde litt vann oppi før steking

Skriv ut

    Skriv en kommentar