Instagram @vaffelkos

Følg meg!

VAFFEL

Kefirvafler – luftige og gode

14. oktober 2018
Kefirvafler - luftige og gode vafler med kefir

Kefirvafler – luftige og gode vafler

Med disse kefirvaflene prøvde jeg meg på TangZhong-metoden (brukt i gjærbakst for å få luftigere og saftigere bakst). Jeg lot meg friste til å prøve dette etter å ha lest om resultatene til Elin som skriver bloggen krem.no.

Mannen min og jeg var på hytta alene forrige helg, og mens han fikset diverse utendørs, fant jeg tid til å gjøre det jeg liker veldig godt; Å eksperimentere på kjøkkenet.

Kefirvafler – luftige og gode vafler (ca. 18 stk.) ble lagd av
Jevning
  • 50 g hvetemel
  • 2,5 dl vann

Ha hvetemelet i en kjele. Spe dette ut med litt og litt vann. Kok opp under omrøring. Jeg lot det putre noen minutter under omrøring til jeg fikk en fin og tykk blanding.

Vaffelrøra
  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl kefir
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 150 g smeltet smør
  • Jevningen du lagde i forveien

Lag jevningen først som ovenfor. Smelt smøret.
Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. tilsett resten av ingrediensene om hverandre før du til slutt har i jevningen.

I og med at jeg måtte ut en tur, ble denne røra stående på kjøkkenbenken i 1 time før jeg stekte vaflene.

Smør jernet om nødvendig før steking.

Kefirvaflene ble spist med vaniljeyoghurt, blåbærsyltetøy og friske blåbær. En fin og smakfull helg på hytta.

Jeg har mange vafler å velge i på bloggen, og om du har noen gode vaffeloppskrifter du ønsker å dele med oss andre, blir vi veldig glade for det. Les mer om dette her.

Kefirvafler - luftige og gode vafler med kefir Kefirvafler - luftige og gode vafler med kefir

Skriv ut

    Skriv en kommentar