Det begynner å bli noen dager siden siste innlegg…, men nå kommer det noen veldig gode vafler, som definitivt viser seg fra sin beste side når de er varme.
Kefirvafler med mandler ble til av det som var å finne i skapet, eller rettere sagt, det som ikke var å finne i skapet på hytta = mel. Mandler og havregryn ble dermed redningen for det vaffelsultne hyttefolket.
Ca. 10 plater kefirvafler med mandler ble laget av
- 3 egg
- 3 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g mandelmel (fant en pose mandelmel i skapet) eller malte mandler
- 100 g lettkokte havregryn
- 3 dl kefir
- 3 ss smeltet smør
Smelt smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Pisk inn resten av ingrediensene.
Dette ble en litt tynn røre, men etter å ha stått på kjøkkenbenken for svelling i 1 time, var jeg fornøyd med konsistensen.
Stekes og nytes varme.
Ingen kommentarer