Instagram @vaffelkos

Følg meg!

VAFFEL

Spinatvafler med fetaost og avocado

30. november 2018
Spinatvafler med fetaost og avocado

Spinatvafler med fetaost og avocado

En allsidig vaffel uten sukker som kan brukes til lunsj eller middag om du vil. Har du middagsrester av kjøtt eller annet godt i kjøleskapet, kan biter av dette i vaffelrøra eller ved siden av, gjøre denne vaffelen til et herremåltid.

Spinat- og fetaostvafler med avocado er laget av
  • 3 egg
  • 2 dl kefir
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts ingefær (jeg brukte tørket, men her kan man også bruke frisk ingefær om man ønsker)
  • 1 ts natron
  • 50 g smeltet smør
  • 1/2 pk (100 g) fetaost i biter (i denne røra brukte jeg en hel pakke (200 g), men da syntes jeg røra ble ganske salt. Hel eller halv? Du bestemmer.
  • 200 g finhakket spinat – jeg kjørte spinaten med stavmikseren sammen med vann (for å unngå at det blir tørt)
  • 1 – 2 avocadoer i små biter eller mose dem sammen med spinaten – jeg hadde kjøpt 2 stk. til anledningen, men da jeg skulle lage røra, var det bare 1 stk. igjen…
  • 1 dl vann (til spinataffæren med stavmikseren)

Smelt smøret.
Pisk egg, kefir, mel, ingefær, natron og smeltet smør. Deretter tilsettes resten av ingrediensene; spinat, fetaost i biter og avocado i biter eller som mos.
Spinaten finhakkes sammen med vannet i stavmikseren.
La hvile i en time før steking (du må ikke…)
Smør jernet om nødvendig før steking.

Spinatvafler med fetaost og avocado

Skriv ut

    Skriv en kommentar